Üdvözöljük iskolánk weboldalán

BBBS

NAGYTESÓ-kistesó Mentor Program

 

„A baptista iskola több mint iskola.” - intézményünk egyik jelmondata, amelynek hitelességét az is bizonyítja, hogy a Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola vezetősége „NAGYTESÓ-kistesó Mentor Programot” indít a hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű, szociális értelemben veszélyeztetett gyermekek, fiatalok számára. 

A program elsődleges feladata életmód-változtató mentori segítséget nyújtani Nagyhalász város 10-21 éves fiataljainak. A cél, hogy a programba bevont fiatalok a lehető legteljesebb mértékben kiaknázhassák a bennük rejlő lehetőségeket és képességeket az iskolában, valamint elkerüljék a lemorzsolódás veszélyét.

A mentori munka további célja, hogy közös szabadidős tevékenységek során hozzásegítse a mentorált fiatalt olyan döntések meghozatalához, amelyek további sorsát, életpályáját a lehető legkedvezőbb irányba tereli.

A NAGYTESÓ-kistesó Mentor Programhoz olyan (bármilyen foglalkozású) önkéntesek jelentkezését várjuk, akik vállalják, hogy „NAGYTESÓként” egy fiatal „kistesó” életét közösen szervezett szabadidős programokkal színesíti, az élménynyújtás eszközével életútját egyengeti.

Keressük továbbá azokat a gyermekeket, fiatalokat, vagyis „kistesókat”, akik szívesen vennének részt szabadidős programokon egy „NAGYTESÓ” mentorral.

A közösen eltöltött szabadidő tartalma lehet: aktív sporttevékenység, sporteseményen való részvétel, utazás, kirándulás, színházlátogatás, mozilátogatás vagy egyéb kulturális program. A szabadidős tevékenységek finanszírozásához szükséges anyagi forrást a program biztosítja mindkét fél számára.

 

Akit NAGYTESÓként vagy kistesóként érdekel a program, lépjen kapcsolatba a NAGYTESÓ-kistesó Mentor Program nagyhalászi szervezetével a Csuha Antal Baptista Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskolán keresztül.

Hívja a következő telefonszámot: 06 42 202 205