Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Iskolalelkész

 

Iskolánk lelkésze: Egri-Nyári Barnabás 

 

Egri-Nyári Barnabás vagyok, iskolalelkész. Családommal (feleségem Napsugár és kislányom Hajnal) együtt 2016 augusztusában költöztem Nagyhalászba. Előtte Siófokon éltem 12 évig, az ottani baptista gyülekezetnek voltam az egyik vezetője. Nagy örömmel készültünk erre az új helyzetre és feladatra, és igazán öröm van bennünk, hogy egy életteli és nyitott közösségre leltünk itt.

Eredeti végzettségemet tekintve agrármérnök vagyok, de ma már egy újfajta üzenettel cseng vissza fülemben az a mondat, melyet az egyetemi tanulmányaim kezdetekor a dékán ünnepi beszédében mondott: „A keszthelyi gazdászokból bármi lehet!” Akkor nem gondoltam volna, hogy szavai ilyen különleges módon válnak valóra életemben.

Istentől már régebb óta kérdeztük imádságaink és beszélgetéseink során feleségemmel: „Mi a terved velünk?” „Mit szeretnél kezdeni az életünkkel?” Úgy gondolom nyugodtan mondhatom, nem igazán számítottunk arra, amit válaszolt.

2016 márciusában egy teológiai képzés keretében mindketten Ausztriában tölthettünk egy hetet. Itt Isten a tanítás során, az Ige olvasásán keresztül és velünk lévő barátaink által egyaránt nagyon komoly és egyértelmű jelzést adott: „Új feladatra hívlak titeket!” Akkor még nem sokat tudtunk arról, mit is fog ez a gyakorlatban jelenteni, de néhány nap fontolgatás után úgy éreztük, hiba lenne Isten szavára elutasítóan válaszolni.

Néhány hónap alatt minden részlet összeállt (lakhatás, munkaviszony, költözés részletei, stb.) és ma már családunkkal együtt Nagyhalászi lakosokként veszünk részt az Iskola életében.

 

Vágyam és kérésem Istentől egyaránt az, hogy a magam/magunk módján hozzá tudjunk járulni az itt dolgozók munkájának sikeréhez, az itt tanuló diákok fejlődéséhez, és legfőképpen: Krisztus szeretetét megélve és továbbadva Isten dicsőségét szolgálhassuk mindenben!