Üdvözöljük iskolánk weboldalán

Világsakkfesztivál 2023

Világsakkfesztivál a Csuhában

2023. 10. 11.

A 10.14-ei Világsakkfesztiválra hangolódva 2023. 10. 11-én világsakkfesztivált rendeztünk iskolánkban. Az első óra elején az iskolarádión keresztül megszólalt a sakkdal, amit mindenki a saját termében meghallgatott és énekelt. A fesztivál programjai 13h-tól kezdődtek, amelyen tanulóink nagy lelkesedéssel vettek részt.

Kétszálon futottak az események:

I.

13 órakor élősakk bemutató volt tornateremben, amely az iskolánkban jól sakkozó gyerekek bevonásával Kormány László és Kató László tanár urak vezénylésével történt. Ezt követően 3-7.évfolyamig sakkversenyre került sor a tehetségesen sakkozó diákok között, szintén Kormány László és Kató László vezetésével. A sakkversenyen részt vevők korcsoportonként és fiú-lány kategóriában az 1-3. helyezett oklevélben és puzzle-ban részesült.

II.

Az élősakkal egyidőben az élősakkon és a sakkversenyen nem részt vevő tanulók sakkal kapcsolatos játékos vetélkedőn és váltóversenyen vettek részt. Megszervezésükért és megvalósításukért Kropkóné Gulácsi Andrea volt a felelős. Minden osztály kapott oklevelet.

1-2. évfolyam: 

-Színes sakkbáb puzzle kirakása osztályszinten időméréssel.

-Sakkmandala színezése előre megbeszélt színek használatával, amelyekből színezés után egy ősszel érő gyümölcsöt raktak ki, majd felragasztottak két A/3-as lapra.

-A sakkmandala színezésével egyidőben sakkos váltóverseny az évfolyamok között a tornateremben (5 fős csapatok évfolyamonként).

 

3-4-5. évfolyam:

- Világos/sötét sakkbáb puzzle kirakása osztályszinten időméréssel. Értékelés évfolyamonként.

- Pöckölős sakkverseny (3.a-4.a), (3.g-4.g), (5.a-5.g).

 

Szervezők: Kormány László, Kropkóné Gulácsi Andrea, Kató László

GALÉRIA